© ATV

Positief geteste speler van Antonia speelt toch en steekt medespelers aan: “De club wist van niets”

Alle spelers van voetbalclub Antonia Zoersel zitten op dit moment in quarantaine, nadat een speler die eerder positief had getest afgelopen weekend toch aan de aftrap was verschenen van de wedstrijd in eerste provinciale in Ranst. De speler bracht de club vooraf niet op de hoogte van de positieve test en nu blijken ook drie andere spelers besmet te zijn. Tegenstander Ranst en Voetbal Vlaanderen reageren ontstemd.

Een dag na de match van afgelopen weekend bleek dat een speler van Antonia Zoersel positief was en dus eigenlijk in quarantaine had moeten gaan. Omdat ie toch meespeelde zijn de gevolgen groot: drie andere spelers raakten besmet en het volledige team van Zoersel moet twee weken in afzondering. De club bleef ook drie dagen gesloten. Tegenstander Ranst is kwaad dat zoiets is kunnen gebeuren.

“De speler heeft op eigen houtje gehandeld, de club wist voor de wedstrijd van niets”, zegt Marc Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen. “De club heeft vervolgens onmiddellijk contact opgenomen met de gemeente Zoersel, die vervolgens de gemeente Ranst inlichtte, en zo ging het als een lopend vuurtje.”

Craen benadrukt nog eens dat het van uiterst belang dat iedereen zich nauwgezet aan de regels houdt. “Als we de regels niet naleven kan het wel eens zijn dat de boel escaleert en de competitie gestaakt gaat moeten worden”, waarschuwt hij.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS