©  Photo News

Antwerp FC: nog geen duidelijkheid over 4.000 fans op Bosuil

Voorlopig kan voetbalclub Antwerp FC nog geen duidelijkheid geven over hoeveel en welke fans komende zondagavond op de tribunes van de Bosuil zullen kunnen plaatsnemen. De Great Old wacht het verslag af van de veiligheidsdiensten die donderdag een inspectie kwamen doen van tribune 2, de oude sfeertribune die tijdelijk terug open zou gaan om fans te kunnen spreiden. Morgen vrijdag verwacht de club het finale oordeel en worden de fans ingelicht.

Vorige week donderdag kreeg Antwerp van minister van Sport Weyts groen licht om vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd, zondagavond tegen Eupen, 4.000 fans toe te laten tot de Bosuil: 750 businessklanten en 3.250 ‘gewone’ abonnees. Maar: die 4.000 supporters kunnen alleen voldoende coronaproof en gespreid in de Bosuil gezet worden als Antwerp ook van de veiligheidsdiensten van de stad toestemming krijgt om tijdelijk de oude sfeertribune 2 te heropenen, aangezien de nieuwe tribune 4 nog niet klaar is en dus niet gebruikt kan worden.

Donderdag werd de veiligheid van tribune 2 geïnspecteerd. Mocht die inspectie tegenvallen, dan zouden er in het slechtste geval minder dan de verhoopte 4.000 fans toegelaten kunnen worden op de Bosuil. “Maar we verwachten een positief rapport van de stad”, klinkt het bij de club. “Morgen krijgen we het verslag, daarna kunnen we meteen communiceren welke fans zondag welkom zijn op de Bosuil.”

Antwerp FC werkt met vaste bubbels. Elke abonnee kreeg tot woensdag de tijd om een bubbel samen te stellen met in totaal maximaal vijf volwassenen (en eventueel enkele extra kinderen onder de 12 jaar die tot de familiebubbel behoren). Als de stad groen licht geeft voor tribune 2, kan een automatisch systeem meteen bepalen welke bubbels de 4.000 plaatsen tegen Eupen mogen innemen én de thuiswedstrijden daarna.

Aangezien de club 12.000 abonnees heeft, kan elke abonnee theoretisch beurtelings één wedstrijd op drie komen kijken. Tot aan de winterstop zijn er nog acht thuiswedstrijden, maar het automatisch selectiesysteem is zo geprogrammeerd dat elke bubbel zeker één topper thuis tegen Club Brugge, Standard, KV Mechelen of Beerschot kan meepikken.

Ondertussen wordt stevig doorgewerkt aan de nieuwe tribune 4. De komende twee weken wordt verdergewerkt aan de plaatsing van het dak (zie video hieronder). Op 1 oktober komt UEFA de tribune keuren voor Europees voetbal.

pego

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws