Populair voor in de beautykast: serums en lotions met kombucha of gefermenteerde melk

In beautyland wordt steeds gezocht naar nieuwe ingrediënten om je een stralende huid te bezorgen. Nu vallen samenstellers voor de zogezegd heilzame eigenschappen van kombucha en kefir…

vwh

Kombucha, een koolzuurhoudende Aziatische thee, en kefir, een Oost-Europese gefermenteerde melk, zijn momenteel twee populaire ingrediënten in huidverzorging. Alles heeft te maken met het fermentatieproces van het drankje en de melk. Tijdens dat proces ontstaan immers bepaalde bacteriën en gistculturen, die nuttige microben in je skincare zouden achterlaten.

Let wel: bij huidverzorging moeten bacteriën een warmtebehandeling ondergaan om het product stabiel te maken, waardoor ze doodgaan. Maar de bacteriën produceren dan wel nog steeds ‘metabolieten’, die kunnen dienen als voedsel voor jouw goede huidbacteriën.

Concreet zou kombucha als ingrediënt de productie van adipocyten stimuleren. Dat zijn huidcellen die energie opslaan als vet en je een vollere - natuurlijke filling - look kunnen geven. Kefir werkt dan weer meer als een vochtinbrengende crème dankzij de combinatie van suikers en melkzuur.

Shopping

  • Scrub met kombucha - fresh - 29,95 via Bol.com
  • Vochtinbrengende crème Elemis -50,95 euro via parumdreams.be
  • Serum met kombucha - One Minute - 46 euro via Spacenk.com
  • Superfood Kefir-Tea Mist - Elemis - 22,10 euro via Asos.com
  • Spray met kombucha - Sweet Cheef - 18,20 euro via www.cultbeauty.com
  • Kefir Lotion - Chuckling Goat - 8,95 pond (9,66 euro) via chucklinggoat.co.uk
NIET TE MISSEN