Nog tot 11 oktober staan er panelen met stellingen over mogelijke toekomstplannen in het park. © gemeente Sint-Katelijne-Waver

Inspraak voor buurt bij vernieuwing Borgersteinpark

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver organiseert de komende weken een grootschalige bevraging bij buurtbewoners van het Borgersteinpark. De gemeente wil zo te weten komen welke ideeën de buurt heeft voor de herinrichting van het park.

Het beheer van het Borgersteinpark wordt de komende jaren overgedragen aan het gemeentebestuur. Die wil het park voort opwaarderen en er een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor de inwoners van Pasbrug-Nieuwendijk van maken. Om de wensen, dromen en ideeën van de buurt te verzamelen, wordt de komende weken een participatietraject uitgerold.  

Zo staan er nog tot 11 oktober panelen met stellingen over mogelijke toekomstplannen in het park. Via een QR-code of link kunnen buurtbewoners hun mening doorsturen. Op zondag 4 oktober worden de omwonenden dan weer uitgenodigd in school Dijkstein, waar ze aan verscheidene standjes hun ideeën en wensen voor het park kunnen achterlaten. Tijdens twee avondworkshops op 28 oktober en 18 november worden alle ideeën voort besproken.

Voor iedereen

“Iedereen moet in het Borgersteinpark terecht kunnen voor sport, spel, rust, ontspanning en plezier”, zegt schepen van Omgeving Joris De Pauw (N-VA). “Vooraleer we beginnen met de opwaardering van het park, willen we van de omwonenden en potentiële gebruikers weten hoe zij de toekomst van het park zien.”

Het aantal deelnemers aan de workshops is door de coronamaatregelen beperkt. Vooraf inschrijven via de website van de gemeente is daarom verplicht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio