De zakenvluchten met Air Antwerp zijn sinds deze maandag weer gestart.  

De zakenvluchten met Air Antwerp zijn sinds deze maandag weer gestart.  ©  jhs

DISCUSSIE. Moeten toeristische vluchten afgeschaft worden op de luchthaven van Deurne?

Luchtvaartmaatschappij Air Antwerp vliegt vanaf deze week opnieuw vanop Deurne naar Londen. De zakenvluchten zijn dus terug opgestart, maar door corona zijn er zeker tot 6 oktober geen toeristische vluchten meer. Volgens transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen) horen die toeristische vluchten sowieso niet thuis in Deurne. “Ze zijn maatschappelijk niet te verantwoorden”, zegt hij.

LEES OOK. Transporteconoom Wouter Dewulf vindt alleen zakelijke verplaatsingen noodzakelijk

“Het is absurd dat Deurne de luchthaven van Zaventem concurrentie aandoet omdat het er op een steenworp vandaan ligt. Bovendien ligt de luchthaven dicht bij de stad, waardoor er in Deurne veel lawaaihinder voor bewoners is. Voor de luchthaven van Oostende ligt dat anders omdat die verder van de stad ligt en ook de afstand tot Zaventem groter is.”

Er is nochtans een markt voor toeristische vluchten vanop Deurne. De luchthaven haalde in 2019 een recordaantal van 306.330 passagiers. “Als bestemmingen zoals Málaga en Alicante in Deurne niet meer zouden worden aangeboden, nemen reizigers gewoon het vliegtuig in Zaventem”, vindt zegt transporteconoom Dewulf.

Vind jij dat toeristische vluchten op de luchthaven van Deurne afgeschaft moeten worden? Zou jij gewoon voor Zaventem kiezen als bepaalde bestemmingen niet meer in Antwerpen worden aangeboden?

Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen vrijdag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Discussie