Sven Nys maakt een comeback van één dag: “Licentie aangevraagd bij wielerbond”

Sven Nys was woensdagavond te gast bij de NOS voor het Tourprogramma ‘De Avondetappe’. Daarin onthulde hij dat hij gaat deelnemen aan het WK e-mountainbike.

Vincent Van Genechten

De Nederlanders haalden een kort fragmentje uit de nieuwe ‘DNA Nys’ boven. Daarin zegt Sven Nys op een bepaald moment: “Ik voel de rennersbenen opnieuw terugkomen. Drie uur fietsen aan een behoorlijk tempo, gaat opnieuw makkelijker. Dan word ik fanatiek. Het atleet zijn, dat gaat nooit sterven in mij en dit is opnieuw zo’n opstoot daarvan.”

Staat Nys dan voor een comeback in de koers? “Ik heb een licentie aangevraagd bij de Belgische wielerbond”, onthulde hij. “Ze hebben mij gevraagd om deel te nemen aan het wereldkampioenschap e-mountainbike. Ik ga met een motor fietsen (lacht). Ik ga me daar ook verder in verdiepen, omdat ik opleidingen wil gaan geven. Ik ben ervan overtuigd dat mensen die met een elektrische fiets de baan opgaan, daar voor opgeleid worden. Maar het is dus een eendaagse comeback.”

 ©  Photo News

Thibau

Natuurlijk ging het in ‘De Avondetappe’ ook over zoonlief Thibau. “Zijn zege op het WK? Heel emotioneel. Als je ziet dat je zoon zo’n overwinning pakt in de sport waardoor hij zo gepassioneerd is, dan hou je het niet droog. De overwinning van je zoon is altijd mooier. Daar gaat niets boven. Het geluk van je kind, dat is alles. Wij delen dezelfde passie. Wij hebben 24 op 24 dezelfde gesprekken over de sport die we delen. We zoeken samen ook het extreme wat op en dagen elkaar dan uit. Dan moet de papa het heel vaak afleggen tegen de zoon.”

“Of hij last heeft van druk? Die is er want ze zitten er met een vergrootglas op. Er gaat altijd een vergelijking zijn, maar momenteel glijdt het allemaal van hem af. Natuurlijk, het is tot nu toe allemaal goed gegaan, met een wereldtitel, en hij heeft nog weinig tegenslagen gehad. Maar de druk gaat verhogen als het eens tegenzit.”

Meer sportnieuws