Deze nieuwbouw verrijst in de Van Kerckhovenstraat. ©  Virix

Laatste nieuwbouwprojecten ronden herbestemming Belgacomsite af

Mechelen -

In het voorjaar van 2021 begint Virix aan de realisatie van de laatste nieuwbouwprojecten op de voormalige Belgacomsite in Mechelen. Nog op komst: extra kantoren, een kleine horecazaak en vier appartementen.

Sven Van Haezendonck

Eind vorige maand heeft de stad de aanvraag voor een omgevingsvergunning op de site van Zuidpoort groen licht gegeven. “Daarmee zitten we aan het sluitstuk van het project. De bouwaanvraag is in nauw overleg met de stad voorbereid”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Stadsontwikkeling.

Op een braakliggend terrein in de Van Kerckhovenstraat laat projectontwikkelaar Virix een kantoorgebouw optrekken. Het bestaat hoofdzakelijk uit vijf bouwlagen en voor een kleiner gedeelte uit zes. “In het kantoorgebouw van 6.473 vierkante meter is er ook ruimte voor een kleine horecafunctie”, zegt Dimitri Haenen van Virix.

Kleine nieuwbouw

Daarnaast verrijst er op de hoek van de Van Kerckhoven- met de Leopoldstraat nog een kleine nieuwbouw met vier appartementen. De parkeerplaatsen voor beide projecten waren eerder al vergund bij de aanvraag voor een ondergrondse parking.

Alles samen realiseerde Virix op de site in de stationsbuurt in totaal zo’n 22.000 vierkante meter kantoren en honderd woongelegenheden.

MEER OVER Wonen in Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio