Schepen Vicky Vanmarcke (midden) opende de nieuwe parking op de Postzegellaan. © Stijn Van de Sande

Nieuwe parking voor 93 auto’s op Postzegellaan: “Zegen voor de buurt”

Mechelen -

De stad Mechelen opende woensdag een nieuwe parking op de Postzegellaan. De parking biedt plaats aan 93 auto’s en moet de parkeerdruk in de omgeving van de Colomalaan en de Jubellaan verlichten tijdens de werken aan de stationsomgeving. Ook voor voetbalclub Sporting Mechelen zijn de parkeerplaatsen erg welkom.

Stijn Van de Sande

Door de werken aan de Tangent ter hoogte van het kruispunt van de Jubellaan met de Colomalaan, is parkeren in de directe omgeving momenteel niet mogelijk. Vaak wordt er geparkeerd op straat, maar dat zorgt voor onveilige situaties. Om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden, opende de stad woensdag een nieuwe tijdelijke parking op de Postzegellaan. Het kan daarvoor gebruikmaken van een terrein van spoorwegmaatschappij NMBS, dat een concessieovereenkomst sloot met de stad.

De parking biedt plaats aan 93 wagens. “Dit nieuwe parkeerterrein is een zegen voor de buurt”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “De parking ligt op wandelafstand van het station en van voetbalclub Sporting Mechelen. Nu het nieuwe voetbalseizoen begonnen is, zijn deze bijkomende plaatsen dan ook erg welkom voor de vereniging. Door het gebruik van de parking als buurtparking bieden we ook het hoofd aan de parkeerdruk in de wijk, die sinds de start van de werken is toegenomen.”

Vierde parking

Het is al de vierde parking die de stad dit jaar opent. “We hebben de ambitie om jaarlijks zeker twee buurtparkings in gebruik te nemen”, zegt Vanmarcke. “Dat aantal hebben we dit jaar dus al verdubbeld. Toch gaan we onverminderd verder met de zoektocht naar geschikte terreinen zodat we de parkeerdruk laten afnemen. We zijn dan ook blij dat de samenwerking met de verschillende partners in dit dossier zeer vlot verlopen is zodat we de mensen snel deze parking konden aanbieden.”

Op de nieuwe parking wordt hetzelfde parkeerregime gehanteerd als op de parkeerstrook langs de Postzegellaan. Dat houdt in dat je er op weekdagen moet betalen. Tijdens het weekend en op feestdagen is parkeren er gratis. Mensen met een bewonerskaart voor de zone rondom de parking, parkeren er steeds kosteloos.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?