©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Emile Samyn wijst Lierse K. de weg naar vlotte bekerzege tegen RVC Hoboken: “Vroege goals maakten match snel dood”

Lierse K. stootte dinsdagavond probleemloos door naar de vierde ronde van de Croky Cup. Ondanks de afwezigheid van tal van vaste waarden namen de Pallieters ruim de maat van tweedeprovincialer RVC Hoboken. In de volgende ronde wacht met Olympic Charleroi een ander kaliber.

Geen Bernd Brughmans, Yentl Van Genechten, Ben Santermans, Timo Cauwenberg, Scott Bitsindou, Toon Janssen, Jo Gilis, Bob Straetman, Ayyoub Allach of Sava Petrov in de basis bij Lierse. Van de elf die vrijdag in Lommel aan de aftrap stonden, bleef enkel Jef Van der Veken over.

Heel snel werd duidelijk welke richting het bekertreffen zou volgen. Amper zes minuten waren weggetikt, toen de bezoekende goalie Van Houtven het leer onvoldoende onder controle kreeg en Emile Samyn maar had binnen te tikken. Die lukte net voor het halfuur zijn tweede van de avond, toen hij na een knappe diepe bal van El Kababri alleen voor doel opdook.

“Daarmee was onze opdracht volbracht. We hadden immers de intentie om de match snel dood te maken”, blikte de doelpuntenmaker terug. “Dit was de ideale gelegenheid om een aantal jongens speelgelegenheid te geven. Zelf ben ik blij met die twee goals. Dat geeft vertrouwen.”

In het verdere verloop van de eerste helft dikte eerst Mathieu Troonbeeckx en nadien ook Ibrahim El Ansri verder aan tot 4-0. Dat zou meteen de eindstand worden. Ondanks nog meerdere doelkansen na de pauze kreeg de eindscore geen opstoot meer.

“Ach, dat is niet zo belangrijk”, minimaliseerde Samyn. “Het was zaak om de kwalificatie af te dwingen en ritme te happen. Dat is gelukt. Al hadden we zeker nog meer kunnen scoren.”

Lierse K. vervolgt zijn bekeravontuur komende week op bezoek bij Olympic Charleroi. Een match die vuurwerk belooft, nadat beide teams hun onderonsje vorig seizoen in het Zwarte Land uit de hand zagen lopen na de gelijkmaker van Fréderic Frans in de 97ste minuut.

“We weten nu al dat er ginds een tegenstander van een ander kaliber wacht”, beseft Samyn. “Een hele moeilijke wedstrijd, waarin het ook ons zeker niet aan motivatie zal ontbreken. We zijn die ontvangst van vorig seizoen nog lang niet begrepen. Ach, het is nu aan ons om er te tonen dat we één reeks hoger voetballen.”

Al had Samyn het bekerparcours na affluiten al snel verlaten. De focus ligt op de thuismatch van zondag tegen Club Brugge NXT.

“Een hele belangrijke afspraak”, weet de kwieke aanvaller. “Bij winst mogen we van een droomstart spreken. Anders blijft het toch wat achterom kijken. De belangen zijn groot. Brugge NXT hapte vorig weekend een punt tegen Union. En dus zal de opdracht moeilijk worden. Al is het een enorm wapen dat we opnieuw over onze twaalfde man kunnen beschikken. Voetballen voor dit enthousiaste thuispubliek is zoveel leuker.”

LIERSE K.: De Smet, El Kababri (54’ Berben), Van der Veken, Smolders, Van Geet, El Ansri, Van Landschoot, Osei-Berkoe, Troonbeeckx, Samyn (61’ Ben Hammou), Habimana (78’ Allach)

RVC HOBOKEN: Van Houtven, Andy Van Westerlaken, Dirickx, Fofanah, Addib, Clemente Alonso, Achbari, Diaby, El Mahtouchi (89’ Abdoula), Nick Van Der Westerlaken, Verhoeven (71’ Owusu)

DOELPUNTEN: 6’ Samyn 1-0, 28’ Samyn 2-0, 31’ Troonbeeckx 3-0, 42’ El Ansri 4-0

GELE KAARTEN: 34’ Fofanah, 54’Addib

RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSRECHTER: Lagaert

TOESCHOUWERS: 500

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws