TIPS. Truffels met sterallures en een huisparfum voor de herfst

Elke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.

Hanne Vandenweghe

Truffels met sterallures

Zin om straks in de zetel onder je dekentje te verdwijnen met een beetje zoetigheid, terwijl je aan een volgende Netflix-marathon begint? Of op zoek naar een smakelijk cadeau? In beide situaties zit je goed bij de nieuwe geschenkdoos van de Belgische chocolatier Neuhaus, die een ode is geworden aan de chocoladetruffel. De zogenoemde box ‘Les Trésors de Neuhaus bevat’ vijf soorten pralines, die zijn samengesteld door sterrenchefs van eigen bodem. Zo stelde ‘Ho Van Cleve’-chef Peter Goossens een heerlijke mix samen van pecannoten met fijne stukjes gekaramelliseerde pecannoot, verrijkt met zeezout uit Guérande. De praline wordt omhuld in pure chocolade en afgewerkt met framboos. Voor een geschenkdoos met dertig stuks betaal je 38 euro.

www.neuhauschocolates.com

Pop-up expo

Wil je de trend van de staycation dit najaar verder doorzetten met daguitstapjes, kruis dan vooral de “I’ll keep you postered”-expo van de Antwerpse kunstenares Ellen Pil aan. Zij stelt haar werk haar werk tentoon in haar geboortestreek, Oudenaarde. Dat brengt bij de bezoekers een geslaagd huwelijk tussen Vlaanderen en Wallonië in beeld via hedendaagse kunst. “Een voorzichtige liefdesbrief naar de overkant van de taalgrens”, zo beschrijft ze de tentoonstelling zelf. Place to be: nog tot en met 4 oktober te bezoeken in de Gevaertsdreef 1 in Oudenaarde, elke zaterdag en zondag tussen 14 en 18 uur of op afspraak.

www.gevaertsdreef01.be

Luxebehandeling voor je handen

De Belgische juwelenontwerpster Laurence Delvallez lanceert met Ukiyo een lijn verzorgingsproducten voor je handen, die je in coronatijden een handje kunt helpen met desinfecterende gels en zachte crèmes. In de collectie vind je onder meer ontsmettende producten met 80 procent ethanol en therapeutische naverzorging met natuurlijke parfums voor mannen en vrouwen, die je huid beloven te voeden en beschermen. Vanaf 17 euro.

www.ukiyo-selfcare.com

Huisgeurtje voor de herfst

Straks brengen we met ons allen weer meer tijd in ons kot door omdat de dagen korter en kouder zullen worden. In huis kun je het dan extra gezellig maken met de geurstokjes van Marie-Stella-Maris. De Scent Diffuser van het merk bevat in de nieuwste uitvoering 470 ml aan parfum. Je hebt de keuze tussen de geurtjes No.92 Objets d’Amsterdam, een frisse blend van citrusakkoorden en groene thee met warme toetsen dankzij amber en musk,en No.76 Courage des Bois op basis van sandelhout, patchoeli en oudh. Vanaf september onder andere verkrijgbaar bij BLOS Shop, Senteurs d’Ailleurs en Fin du Jour voor 45 euro.

www.marie-stella-maris.com

NIET TE MISSEN