Themabeeld. ©  lev dolgachov

170 autobestuurders negeren dragen van veiligheidsgordel

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een provinciale actie liefst 170 autobestuurders en passagiers beboet die geen veiligheidsgordel droegen.

Leo De Nijn

Tijdens een gecoördineerde verkeersactie in de provincie Antwerpen heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek controles uitgevoerd op onder meer het dragen van de autogordel, het gebruik van kinderzitjes in auto’s en op het gebruik van beveiligingsmiddelen op motorfietsen.

De actie, die werd gecoördineerd door de federale politie, vond plaats in zowat alle politiezones in de provincie. In totaal werden door de lokale politie Mechelen-Willebroek 180 processen-verbaal opgesteld. 170 bestuurders of passagiers werden geverbaliseerd wegens het niet of incorrect dragen van de veiligheidsgordel. Dat is zowat de helft van de 380 pv’s die alle politiediensten in de provincie maakten. Zij krijgen allemaal een boete van 116 euro in de bus.

Kindje los op achterbank

Een autobestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij zijn kindje los op de achterbank van zijn auto vervoerde in plaats van in een geschikt kinderbeveiligingssysteem. Hij krijgt hiervoor een boete van 174 euro.

Negen bestuurders van motorfietsen werden aan de kant gezet omdat zij onvoldoende beschermd bekleed waren. Zij krijgen hiervoor telkens een boete van 58 euro.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio