Christophe Stienlet, peter van Dierenbescherming Mechelen, ondertekent mee het charter. ©  Dierenbescherming Mechelen

Stad Mechelen ondertekent charter rond dierenwelzijn

Mechelen -

De stad Mechelen gaat op zondag 4 oktober in het Tivolipark een charter rond dierenwelzijn ondertekenen. De aanleiding van het statuut is Werelddierendag. “We willen een stad zijn voor iedereen. Voor mens, maar ook voor dier”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Dierenwelzijn.

Leo De Nijn

Met het charter wil Mechelen dieren een prominente plaats geven. “Samen met Dierenbescherming Mechelen zetten we in op zwerfkattenbeleid en sterilisatiecampagne. We hebben reeds tien hondenlosloopzones en die willen we nog uitbreiden”, vertelt schepen van Dierenwelzijn Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Verder breiden we de kennis rond dieren intern verder uit, zowel bij gemeenschapswachten als politie. Zij zijn de cruciale schakels in de opvolging rond dierenverwaarlozing en -mishandeling.”

Christophe Stienlet, peter van Dierenbescherming Mechelen, zal samen met de schepen het charter ondertekenen. “De mens zal zowat het enige dier zijn dat zich durft te misdragen. Dat terwijl het omringd wordt door onder andere de muziek van vogels, de vriendschap van de kat, de trouwheid van de hond”, somt Stienlet op. “Het minste wat we kunnen doen, is ze een mooie werelddag geven.” Het volledige charter is voor iedereen beschikbaar in het Tivolipark en zal vanaf 4 oktober ook online te raadplegen zijn.

Klassikale activiteiten

In het Tivolipark staan op Werelddierendag van 10 tot 16u verschillende infostanden en verkoopstandjes van dierenorganisaties, zijn er workshops voor jong en oud en staat een bijzondere rondleiding in de bijenhal op het programma. Buiten het Tivolipark is er de opendeurdag bij de Dierenbescherming in de Slachthuislaan en de Beestige Wandeling in de binnenstad van Visit Mechelen en Aap vzw. “We polsen ook bij de Mechelse scholen om mee te werken aan klassikale activiteiten rond Werelddierendag”, zegt schepen van Dierenwelzijn Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+).

De scholen kunnen hun activiteiten nog melden via dierenwelzijn@mechelen.be en al dan niet komen voorstellen in het Tivolipark. De klas met de meest originele inzending mag zich aan een bezoek van de schepen van Dierenwelzijn verwachten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio