© ATV

School in Zurenborg gaat dicht: “Alle zorgmensen hebben positief getest”

De directrice en een zevental zorgpersoneelsleden aan basisschool De brug in de Grotebeerstraat op Zurenborg hebben een positieve Covid-19-test afgelegd. De school blijft daarom minstens tot en met 25 september gesloten.

Het is niet de eerste en het zal zeker niet de laatste school zijn die tijdelijk moet sluiten door corona. Vorige week voelden enkele personeelsleden van school De Brug zich niet goed. Ze contacteerden onmiddellijk de huisarts en gingen in quarantaine. Nu blijken een aantal van hen besmet te zijn en is de volledige school gesloten in samenspraak met het CLB.

Er kan ook geen opvang worden voorzien voor de leerlingen, zij vallen nu terug op afstandsonderwijs door leerkrachten die niet ziek zijn. “Zelfs al zouden we opvang willen voorzien, zou dat nog niet mogen voor de veiligheid. Het is zeker geen gemakkelijke opdracht om alles nu te regelen, maar de gezondheid van iedereen staat voorop. Ook voor de ouders is het heel lastig om nu opvang te zoeken voor hun kinderen, dat beseffen we”, zegt Christel Vervecken van de scholenkoepel CKSA.

De school zal nu in kaart brengen met wie de besmette collega’s risicovol contact hadden. “Zo gaan we na of er nog andere mogelijke besmettingen zijn. Dat gebeurt in samenspraak met het CLB en de arbeidsgeneesheer. Zij schatten het risicogehalte in. Ouders van wie het kind een hoogrisico-contact zou hebben gehad, worden op de hoogte gebracht door de school. Ouders die niets horen, moeten niets ondernemen, maar wel waakzaam zijn”, klinkt het bij directrice Martine Clonen.  (rvre)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio