©  SKIMS

Ondergoed voor zwangere vrouwen van Kim Kardashian overstelpt met kritiek

Kim Kardashian lanceert op 16 september een zwangerschapscollectie met SKIMS, haar merk van corrigerend ondergoed. Maar niet iedereen is daar blij mee. Onder meer actrice Jameela Jamil sprak er zich tegen uit. “Laat zwangere vrouwen toch gewoon zwanger zijn zonder dat ze zich moeten schamen voor hun lichaam.”

flb

Kim Kardashian maakte afgelopen weekend via sociale media bekend dat ze op 16 september met haar label SKIMS een zwangerschapscollectie zou uitbrengen. “Bij deze stel ik Maternity Solutionwear aan jullie voor, ondergoed die het beste comfort en de beste ondersteuning biedt aan jouw veranderende lichaam tijdens en na de zwangerschap”, schrijft de 39-jarige realityster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoewel ze zelf dolenthousiast is over de lancering, klonk er op Twitter een heel ander geluid. Heel wat van haar volgers beschuldigen Kim ervan dat ze op die manier suggereert dat zwangere vrouwen zich zorgen zouden moeten maken over hun uiterlijk. Onder hen ook de Britse actrice Jameela Jamil.

“Het zou zo leuk zijn als zwangere mensen gewoon zwanger konden zijn en in volume zouden kunnen toenemen zonder daar al te zelfbewust over te moeten zijn. Dat ze gewoon zouden kunnen genieten van het mirakel dat zich in hen afspeelt en zich daarvoor niet hoeven te schamen, want dat hun lichaam verandert voor een fantastische reden”, schrijft ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na alle kritiek zag ook Kim zich genoodzaakt om te reageren. “Het deel van het ondergoed dat over de buik komt, dient niet om die platter te maken. Daar werd net een dunner materiaal gebruikt”, verdedigt ze zich. “Het biedt net ondersteuning en helpt ook bij het verlichten van pijn veroorzaakt door zwelling.” De moeder van vier benadrukt ook nog dat het ondergoed bovendien werd ontwikkeld om het leven van vrouwen na een keizersnede een stuk comfortabeler te maken.

Chrissy Teigen, die momenteel zelf zwanger is, schoot Kim ter hulp. Zij benadrukte op haar beurt dat de zwangerschapscollectie er net is om vrouwen te helpen. “De reden waarom ik er zo dol op ben, is omdat het - zoals dat bij ander ondergoed wel het geval is - niet wordt opgegeten door de plooien van mijn vagina en buik”, klinkt het met een knipoog.

 

MEER OVER Mode & Beauty