©  LAPRESSE

Mathieu van der Poel tekent present in BinckBank Tour en past dus voor Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) zal binnen twee weken deelnemen aan de BinckBank Tour (29/09-3/10). Dat heeft de organisatie maandag aangekondigd. Dat betekent ook dat Van der Poel niet zal starten in de Waalse Pijl (30/09) en Luik-Bastenaken-Luik (04/10).

Maarten DelvauxBron: BELGA

Naast Van der Poel is ook al de aanwezigheid van Yves Lampaert, de Tsjech Zdenek Stybar (eindwinnaar in 2013), Philippe Gilbert, de Duitser John Degenkolb, de Nederlander Mike Teunissen, Oliver Naesen en de Deen Sören Kragh Andersen bevestigd.

De Belgisch-Nederlandse rittenkoers is dit jaar ingekort tot vijf dagen. Van der Poel ziet in de BinckBank Tour een ideale aanloop naar de eendagsklassiekers die in oktober gereden worden. “De BinkBanck Tour is niet alleen een ideale voorbereiding op de klassiekers in oktober, ik start er ook gewoon met de ambitie om mezelf meermaals te tonen, gezien de status van de wedstrijd”, stelt de Nederlandse kampioen. “Een rit meepikken wordt het doel. De BinckBank Tour wordt voor mij toch wel speciaal. Het is niet alleen de eerste keer dat ik aan de start verschijn, het is bovendien ook een WorldTour-meerdaagse die zowel op Belgische als Nederlandse bodem verreden wordt, iets uniek. En vooral een mooie kans om mijn Nederlandse kampioenentrui nog eens in de verf te zetten.”

Eerder op de dag raakte bekend dat Van der Poel er op 27 september niet bij zal zijn op het WK wielrennen in Imola. “Samen met de coaches hebben we beslist dat het parcours te lastig is voor mij”, liet de Nederlander optekenen in La Gazzetta dello Sport.

Meer sportnieuws