©  AFP

Kim Clijsters past voor Roland Garros: “Nu ga ik verder trainen en lunchpakketjes voor school klaarmaken”

Kim Clijsters blijft in de Verenigde Staten en zal niet deelnemen aan het gravelseizoen in Europa. Dat heeft de Limburgse maandagavond bekendgemaakt.

Maarten Delvaux

“Ik heb besloten om de volgende weken bij mijn familie in de VS te blijven”, vertelde Clijsters. “New York toonde mij hoe veel vooruitgang ik heb geboekt en waar ik nog aan moet werken. Niet zeker waar ik mijn volgende toernooi zal spelen, maar dat laat ik jullie snel weten. Nu ga ik verder trainen en lunchpakketjes voor school klaarmaken”, aldus Clijsters.

De 37-jarige Clijsters past dus zoals verwacht voor de graveltoernooien van Rome en vooral Roland Garros (21 september - 11 oktober). “Veel van de eerste en leukste matchen in mijn carrière waren op gravel en ik houd veel bijzondere herinneringen aan die toernooien over. Veel geluk aan al die spelers en de toernooien.” Na Roland Garros zit het internationale tennisseizoen er zo goed als op omdat zowat alle grote toernooien geannuleerd zijn door corona. Clijsters komt dus niet meer in actie in 2020 en blijft met haar gezin in hun huis in New Jersey.

Het eerste seizoen van de tweede comeback van Clijsters blijft door corona en blessures beperkt tot drie officiële wedstrijden. Op de WTA-toernooien van Dubai en Monterrey en op de US Open ging ze er telkens uit in de eerste ronde. Tussendoor liet ze wel fraaie dingen zien op het demonstratietoernooi World Team Tennis. Ze won er zelfs van grandslamwinnaressen als Sofia Kenin en Sloane Stephens, al ging telkens maar om ‘wedstrijdjes’ naar vijf games.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

MEER OVER Kim Clijsters

Meer sportnieuws