©  Photo News

Onderzoek naar t-shirt van F1-wereldkampioen Lewis Hamilton

Volgens een woordvoerder van de Internationale Automobielfederatie (FIA) zal er waarschijnlijk een onderzoek gestart worden naar Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit zou vervolgd kunnen worden voor het dragen van een T-shirt met het opschrift “Arresteer de politieagenten die Breonna Taylor doodden” op de Grote Prijs van Toscane.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De woordvoerder bevestigde aan de BBC dat een onderzoek overwogen wordt. Het shirt van Hamilton toonde ook een foto van de zwarte vrouw Breonna Taylor, die in maart door de politie in haar woonst in Kentucky werd neergeschoten.

Hamilton is de afgelopen maanden een stuk actiever geworden in zijn activisme tegen racisme en motiveerde ook de andere F1-teams en piloten om zich tegen onrecht uit te spreken.

Het T-shirt zou echter kunnen ingaan tegen de regels van de FIA, dat geen politiek geladen boodschappen toestaat.

Tennisspeelster Naomi Osaka kwam ook al op voor Taylor na haar eindzege in de US Open dit weekend. Hamilton noemde haar zondag op de race, waar hij de 90e GP uit zijn carrière won, een “inspiratie”. “Ik wil al een tijd bewustwording creëren voor het feit dat mensen vermoord worden op straat”, zei Hamilton.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

MEER OVER Lewis Hamilton

Meer sportnieuws