het podium van het BK tijdrijden met Victor Campenaerts, Wout van Aert en Frederik Frison   

het podium van het BK tijdrijden met Victor Campenaerts, Wout van Aert en Frederik Frison  

Victor Campenaerts: “De favoriet voor het WK tijdrijden? Schrijf maar op: Wout van Aert”

Een tweede plaats was er maandag weggelegd voor Victor Campenaerts in de afsluitende individuele tijdrit van de 55e Tirreno-Adriatico. De 28-jarige werelduurrecordhouder botste op een te sterke Filippo Ganna, die het 10,1 kilometer lange traject aflegde in een tijd van 10:42. Net 18 seconden sneller dan Victor Campenaerts. De Vocsnor blijft in Italië en reist verder door naar Imola, waar hij zal aantreden op het wereldkampioenschap tijdrijden.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Filippo Ganna heeft een fantastische tijdrit gereden”, reageerde Campenaerts. “Eigenlijk moet ik het woord fenomenaal misschien wel in de mond nemen. Ik reed ook heel goed, maar wat de Italiaanse kampioen liet zien was toch wel een knap staaltje werk. Bekijk zijn gemiddelde eens. Iets meer dan 56 zelfs.”

“Eigenlijk was deze tijdrit tien kilometer tegen de limiet aan rijden. Je kon hier niet echt indelen. De individuele tijdrit van het wereldkampioenschap zal wel over een heel ander parcours verreden worden. Daar wachten 30 kilometer tegen de klok. Of Filippo Ganna daar nu ook al topfavoriet voor is? Ik blijf erbij dat Wout van Aert de grootste kanshebber is om de regenboogtrui van Rohan Dennis over te nemen. Kijk maar eens naar wat die man allemaal laat zien in de Tour de France. Hoe goed is die Wout van Aert wel niet? Of ik mezelf een kans geef? Ik ga natuurlijk mijn uiterste best doen. Vandaag strand ik op 18 seconden van Ganna maar blijf ik wel Rohan Dennis voor. Wat betreft het WK? Schrijf maar op: Wout van Aert”, meldde Campenaerts.

MEER OVER Victor Campenaerts

Meer sportnieuws