©  Photo News

Genk-coach Wolf: “Beerschot is meer dan counterploeg”

Na een schrale 5 op 12 gaat er een eerste alarmlampje flikkeren bij RC Genk. Op het Kiel moet gewonnen worden om de rust in en om de club te doen terugkeren.

Geen sinecure tegen de seizoensrevelatie, die vorige week na een 9 op 9 een eerste keer (thuis) verloor tegen Standard. Hernan Losada smeedde van Beerschot een stevig blok van zeven, dat het trio Holzhauser-Tissoudali-Noubissi alle offensieve vrijheid biedt.

“Toch is Beerschot veel meer dan een counterploeg”, toont de Duitse coach Hannes Wolf respect voor de eerstvolgende tegenstrever. “Ze creëren veel gevaar, ook vanuit de combinatie. Er gaat erg veel energie uit van dit elftal.”

Het is het minimum dat Wolf ook van zijn team verwacht. “Omdat ze op veel plaatsen voor mandekking kiezen, zullen we duels moeten winnen. Vanaf de eerste minuut, we zijn al te vaak te slap aan een wedstrijd begonnen. Het wordt ook zaak om eens 95 minuten lang op een constant niveau te presteren.”

“Met een fitte Onuachu en de terugkeer van Thorstvedt beschikken we in elk geval over twee extra troeven in vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Club Brugge.”

(mg)

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws