©  Photo News

Mathieu van der Poel past voor WK wielrennen: “Parcours ligt mij niet”

De Belgische selectie hoeft Mathieu van der Poel niet te vrezen op het WK wielrennen in Imola. De Nederlander gaf zelf aan dat hij er niet bij zal zijn.

jmg

Van der Poel kwam met zijn beslissing naar buiten na zijn overwinning in de zesde etappe in de Tirreno-Adriatico. Bij La Gazzetta dello Sport verklaarde de renner van Alpecin-Fenix dat “het parcours wat te zwaar zal worden.”

Op en rond het circuit van Imola moeten bijna 5000 hoogtemeters overbrugd worden tijdens de wegrit bij de mannen op zondag 27 september.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mads Pedersen verdedigt titel niet

Huidig wereldkampioen Mads Pedersen maakt geen deel uit van de Deense selectie voor Imola. De winnaar van het WK in Harrogate vindt geen parcours op zijn maat, dus staat hij zijn plekje in de selectie af.

Jakob Fuglsang is zo de vooruitgeschoven pion bij Denemarken. De selectie bestaat verder uit Michael Valgren Andersen, Magnus Cort Nielsen, Christopher Juul-Jensen, Mikkel Honoré, Casper Pedersen, Niklas Eg en Jonas Gregaard.

 

 ©  BELGA

Meer sportnieuws