©  Photo News

 ©  Photo News

 ©  Photo News

1 / 3

Pijnlijk weerzien met supporters voor KV: onwaarschijnlijke misser van Vranckx en late tegengoal Hendry bezorgen KVM 0 op 9

Het wil dit seizoen maar niet lukken voor KV Mechelen. In zijn eerste wedstrijd met publiek leed Malinwa al zijn derde nederlaag op rij. Aster Vranckx miste na rust een niet te missen kans waarna Jack Hendry Oostende in de allerlaatste minuut zijn eerste overwinning van het seizoen bezorgde.

Thomas Standaert

LEES OOK: ONS OORDEEL. Geen uitschieters, collectief matige prestatie KV Mechelen

Na vier wedstrijden met dezelfde basiself, én een 0 op 6 tegen Cercle en AA Gent, achtte Wouter Vrancken tegen KV Oostende het moment gekomen om toch eens aan zijn ploeg te sleutelen. Bushiri en Storm - niet bezig aan hun beste seizoenstart - vlogen naar de bank, Vanlerberghe en De Camargo kwamen in hun plaats aan de aftrap. Ook de bezoekende coach Blessin voerde twee wissels door: Bataille en debutant Hendry startten in de plaats van de geblesseerde Skulason en de gepasseerde kapitein Vandendriessche.

De eerste helft had weinig om het lijf, al was de start van de thuisploeg wel veelbelovend. Vooral Issa Kabore had er op de openingsdag van de Premier League duidelijk zin in. De Burkinees van Man City verstuurde in de beginfase een paar fraaie crosses de box in, maar grote kansen kwamen er niet uit. Na de goede start zakte KVM wat in en herstelde KVO het evenwicht maar ook de Kustboys kwamen moeilijk aan kansen. Aan duels en intensiteit ontbrak het zeker niet, aan doelgevaar des te meer. Beide keepers werden in de eerste helft niet aan het werk gezet. De 5.200 aanwezige supporters bleven op dat vlak op hun honger zitten.

Misser van het jaar

De tweede helft bracht weinig beterschap. Het was wachten tot de invalbeurt van Gustav Engvall - terug na een jaar blessureleed - voor het publiek iets had om zich aan op te warmen. En dan plots, iets na het uur, zowaar ... doelgevaar! Aan beide kanten zelfs. Eerst kreeg Oostende een dubbele kans: Coucke moest vol aan de bak op een kopbal van Sakala waarna Kabore redding bracht voor de lijn op de rebound van McGeehan. Een paar minuten later versierde KVM op zijn beurt een dubbele kans. Eentje die Aster Vranckx nog wel een tijdje zal achtervolgen. Hubert kreeg een hoge bal niet verwerkt waarna een poging van Hairemans via de lat voor de voeten van Vranckx dwarrelde. Het toptalent van Malinwa had de bal maar binnen te tikken maar struikelde onbeholpen over de bal en verprutste zo het makkelijkste doelpunt uit zijn jonge carrière. Een onwaarschijnlijke misser die straks in menig jaaroverzicht zal opduiken.

Deksel op de neus

Ondertussen was de frustratie al hoog opgelopen bij de thuisploeg. Scheidsrechter D’Hondt had alle moeite om de potjes niet te laten overkoken en deelde aan de lopende band kaarten uit, waarvan zes aan Mechelse kant. En dan moest het pijnlijkste moment van de namiddag nog komen voor de thuisploeg. In de laatste minuut van de extra tijd zwiepte Hjulsager nog een allerlaatste voorzet de Mechelse zestien in. Vanlerberghe en Peyre lieten zich aftroeven door Hendry die met een kopbal in de korte hoek het harde verdict velde voor KV. Malinwa leidt zo zijn derde nederlaag op rij en moet na een 4 op 15 nu wel spreken van een gemiste start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws