©  AFP

Geen publiek meer welkom in aankomstzones van Tour de France, zondag zijn Grand Colombier en de Col de la Biche verboden terrein

De organisatie van de Tour de France liet vrijdagavond weten geen publiek meer toe te laten aan de aankomsten en dat hetzelfde protocol als in Parijs-Nice zal toegepast worden. Toeschouwers worden geweerd op 300 meter. Nu raakte ook bekend dat in de etappe van zondag tijdens de beklimming van de Grand Colombier en de Col de la Biche geen publiek is toegestaan. Dat werd vrijdagavond beslist door de prefectuur van de Ain omdat er de voorbije dagen een enorme toename is van het aantal coronabesmettingen.

“De toegang tot de Col du Grand Colombier en de Col de la Biche zal vanaf zaterdag op het middaguur tot zondagavond 20 uur verboden zijn. Geen enkele kijker, een manifestatie of verzameling van mensen wordt er toegestaan”, luidt het.

De Col de la Biche (6,9 km aan 8,9 %) ligt op 45 km van de aankomst, op de col du Grand Colombier (17,4 km aan 7,1 %) ligt de finish van de vijftiende etappe. Daarnaast moet het peloton zondag ook over de Montée de la Selle de Fromenté (11,1 km aan 8,1%) maar deze col zou geen deel uitmaken van de beslissing van de prefectuur.

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws