© Photo News

Anderlecht-middenvelder Vlap test positief op corona

Anderlecht zal dit weekend tegen Cercle geen beroep kunnen doen op Michel Vlap. De Nederlander testte positief bij zijn laatste coronatest. Hoe hij het virus opliep is nog niet duidelijk, maar het protocol is duidelijk: Vlap kan zondag niet spelen en moet even in quarantaine.

De wedstrijd zelf komt normaal niet in het gedrang. Twee weken geleden miste de spelverdeler ook al het duel tegen Oostende wegens ziekte, maar toen ging het om totaal andere klachten.

“Michel Vlap heeft positief getest op COVID-19”, zo tweette RSCA. “Hij is in afzondering en zit dus niet in de selectie voor de wedstrijd van zondag.”

In principe moet Anderlecht-coach Vincent Kompany volgende week zaterdag voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren opnieuw op de Nederlander kunnen rekenen.

Vlap is de derde topspeler in de Jupiler Pro League die recent positief testte op het coronavirus. Brandon Mechele (Club Brugge) en Vadis Odjidja (AA Gent) gingen hem de voorbije weken voor. Ook bij Standard was er donderdag onrust rond een mogelijke besmetting bij coach Philippe Montanier en sterspeler Selim Amallah. Dat bleek vals alarm. Bij Racing Genk testten tijdens de voorbereiding Maarten Vandevoordt, Paul Onuachu en Theo Bongonda positief.

 

(jug)

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws