©  BELGAPLUS

Papa Sven legt uit waarom hij het nooit deed, maar Thibau Nys krijgt wel kriebels als hij naar de Tour kijkt: “Ik wil zoveel proberen”

Zondag maakt Thibau Nys zijn debuut bij de beloften in het veldrijden. Donderdag was hij samen met vader Sven Nys te gast in Vive le Vélo. En de liefde voor de Tour is groot, zo blijkt.

Vincent Van Genechten

“Er komt wel iets los bij mij als ik ernaar kijk”, aldus Thibau Nys. “Absoluut. Al heb ik dat met veel dingen. Als ik naar het mountainbike kijk of naar de klassiekers. Ik zou zoveel willen proberen. Ik weet niet of dat binnen mijn mogelijkheden ligt, maar het is wel iets dat ik wil gaan ontdekken.”

Sven reed nooit een grote ronde in zijn carrière. “Ik weet heel goed wat mijn beperkingen waren”, aldus de crosslegende. “In warme omstandigheden in juli zou ik niks te zoeken hebben in een Ronde van Frankrijk, dan had het mij waarschijnlijk meer schade toegebracht. Ik ben heel blij met de keuzes die ik heb gemaakt, en het was ook een andere tijd. Het heeft mij nooit aangesproken. Klassiekers wel, maar een grote ronde niet.”

En wat dan met zoonlief Thibau? “Ik zet alle deuren voor hem nog open”, klinkt het. “Hij heeft momenteel zijn ding gevonden in het veldrijden. Heel explosief en met veel techniek. Het begint altijd ergens en we zien wel waar het schip strandt. Het is aan hem om vanalles te ontdekken en we moeten hem kansen geven, maar daarna zullen we wel zien.”

MEER OVER Sven Nys

Meer sportnieuws