© Gil Plaquet

“Iedereen op wandel- en fietsafstand van zijn dagelijkse behoeften”

De vijftienminutenwijken. Tom Coppens, professor Ruimtelijke Planning bij de universiteit Antwerpen is ervoor te vinden. Bewoners moeten in die tijd alle dagelijkse voorzieningen te voet of met de fiets kunnen bereiken. Parijs voert dit al in en andere steden denken erover na. Onze journalist Sacha Van Wiele sprak, via Skype, met Tom Coppens in onze zesdelige reeks ‘Antwerpen na corona’.

Ooit, daar gaan we toch vanuit, zal de coronacrisis achter de rug zijn. Maar dat het nooit meer zal worden zoals het was, daarover is zowat iedereen het eens. Welke lessen kunnen we trekken uit deze crisis? Hoe wapenen we onszelf en onze leefomgeving tegen een nieuwe virusgolf? In de zesdelige reeks ‘Antwerpen na corona’ vertellen experts elk vanuit hun vakgebied wat ze van corona geleerd hebben en geven ze hun visie op de toekomst.

LEES EN BEKIJK HET VOLLEDIGE INTERVIEW met Tom Coppens: Hoe wonen en leven na corona: “Creëer landbouwparken aan de rand van de stad”

Wil jij ook mee denken over het Antwerpen na corona? Zit je nog met vragen over de landbouwparken, de 15-minutenwijken of over stedenbouw na corona? Klik hier en laat het ons weten.


Dankjewel
icon mail

Zit je nog met vragen over de landbouwparken, de 15-minutenwijken of over stedenbouw na corona?

Laat het ons weten!


LEES MEER OVER Antwerpen na corona: wonen en leven