Archiefbeeld Prince Ibara ©  BELGA

Beerschot leent Prince Ibara uit aan Bakoe, Sanyang dit weekend speelgerechtigd

Beerschot leent Prince Ibara tot het einde van het seizoen uit aan de Azerbeidzjaanse eersteklasser Neftçi Bakoe. De Congolese aanvaller kwam vorige zomer transfervrij over van het Algerijnse USM Algiers, maar scoorde voor Beerschot uiteindelijk geen enkel doelpunt. En er was nog nieuws op het Kiel: Abdoulie Sanyang is speelgerechtigd voor de volgende competitiewedstrijd tegen KRC Genk.

Prince Ibara maakte twee jaar geleden veel indruk bij de Algerijnse kampioen USM Algiers en kwam met grote verwachtingen naar Beerschot. Na een aarzelende start genoot hij op een bepaald moment enkele weken de voorkeur op Marius Noubissi in de punt van de aanval. Onder Hernan Losada mocht de boomlange Congolees in de tweede periode dan ook vijf keer starten.

Maar door omstandigheden kwam Ibara uiteindelijk niet verder dan 12 wedstrijden voor de Mannekes. Daarin gaf hij twee assists en scoorde hij geen enkele keer. Ibara wordt nu voor één seizoen verhuurd aan Neftçi Bakoe, dat daarvoor een huurbedrag betaalt aan Beerschot en ook een aankoopoptie heeft opgenomen in de deal.

Het huiswerk van Beerschot op de transfermarkt is overigens nog niet af. Zo mogen ook Alexander Maes en Fessou Placca de club verlaten. Ook voor Jorn Vancamp en Brian De Keersmaecker zoekt Beerschot nog naar een oplossing. Beide youngsters worden wellicht uitgeleend om zo de nodige speelminuten te kunnen vergaren.

Intussen is zomeraankoop Abdoulie Sanyang eindelijk speelgerechtigd. Door de coronacrisis sleepte het dossier van de Gambiaanse winger wat langer aan, maar nu zijn alle papieren in orde. Sanyang kan maandag tegen KRC Genk zijn debuut maken voor Beerschot.  

Koen Frans

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws