©  BELGA

Politie klist illegale dieven die op strooptocht waren in Colruyt-winkels

Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft woensdagnamiddag in Mechelen drie winkeldieven in de kraag gevat. Het trio verbleef illegaal in ons land en was op strooptocht in de Colruyt aan de Liersesteenweg. Ze werden in de gevangenis opgesloten.

De politie kreeg woensdagnamiddag omstreeks 13.30u een melding van een winkeldiefstal in de Colruyt op de Liersesteenweg in Mechelen. Toen de agenten ter plaatse kwamen had het winkelpersoneel een van de daders ingerekend. Twee kompanen zagen kans om weg te vluchten met een aanzienlijke partij tabakswaren.  

“Tijdens de achtervolging door onze collega’s liet een van hen zijn rugzak achter in de struiken. Deze kon later gerecupereerd worden. Korte tijd later werd het tweetal gevat.”

De drie mannen, van respectievelijk 19, 25 en 38 jaar, zijn niet in het bezit van identiteitsdocumenten en verblijven illegaal in ons land. Zij werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecommissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De twee oudsten zijn bij de politiediensten gekend voor gelijkaardige feiten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Andere vestigingen

De ingerekende dieven hebben nog meerdere feiten op hun actief. Ze komen voorlopig al in aanmerking voor vijf winkeldiefstallen die ze in andere Colruyt vestigingen zouden gepleegd hebben. Het onderzoek gaat nog verder.

“De buit die ze in Mechelen hebben gemaakt is terugbezorgd aan de winkelverantwoordelijke”, gaat de hoofdinspecteur verder.

Na verhoor besliste de onderzoeksrechter om het trio onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. (ldn)MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio