WERFNIEUWS

We zetten elke werf in de verf.
Zo kan jij er mooi rond.

 

 ©  BELGA

Vijf nachten op rij lichte hinder mogelijk op Ring door onderhoudswerken

Komende week worden er vijf nachten op rij onderhoudswerken aan het wegdek van de Antwerpse Ring uitgevoerd. Het verkeer richting Gent kan tijdens de werken lichte hinder ondervinden, zo waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

De onderhoudswerken starten in de nacht van zondag 13 op maandag 14 september. De markeringen ter hoogte van op- en afritten worden vernieuwd en waar nodig worden ook de voegen tussen de rijstroken aangepakt. De werken vinden plaats op verschillende locaties tussen het viaduct van Merksem en de Kennedytunnel.

Verkeer op de ring richting Gent blijft altijd mogelijk zij het over een verminderd aantal rijstroken. Lokaal wordt immers de rechterrijstrook ingenomen. De op- en afritten waaraan gewerkt worden blijven ook altijd open maar met één rijstrook minder. Uitzondering is de afrit Berchem. Deze wordt afgesloten tijdens de eerste nacht (zondag 13/9). Verkeer rijdt dan om via afrit Antwerpen-Centrum. Dit geeft geen conflict met de lage-emissiezone (LEZ). Verkeer richting Nederland ondervindt geen hinder.

AWV trekt vijf nachten uit voor de werkzaamheden, maar bij ongunstige weersomstandigheden kan de timing uitlopen.

joro

MEER OVER werfnieuws

werfwijzer

Leer alles over de werken in Antwerpen.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie