©  Patrick De Roo

Urania Hove laat je naar het heelal kijken en zet door met opendeurdagen

De sterrenwacht Urania Hove laat je volgend weekend drie dagen naar het heelal kijken. De vereniging bestaat al 50 jaar, en had gehoopt dat ruim te vieren. De opendeurdag komt er wel degelijk, maar met de nodige beperkingen. Zo moet je op voorhand inschrijven.

“Tijdens onze driedaagse opendeurdag, van 11 tot 13 september, beperken we het aantal aanwezigen per tijdsblok, zodat social distancing altijd en overal perfect mogelijk is”, zegt Marc Van den Broeck, ook bekend als weerman bij atv. “Ons planetarium is uitgerust met een hoogkwalitatief ventilatiesysteem en ook alle andere ruimtes worden voortdurend geventileerd. Je kan op meerdere plaatsen je handen ontsmetten en binnen vragen we je je mondmasker te dragen, behalve in de astrobar.

Je moet dus je komst op voorhand vastleggen via Urania.be. Op het programma staan filmvoorstellingen, een expo met meteorieten en alles over optische hulpmiddelen om naar de sterren te kijken. Er is een 360°-poollicht-beleving en er komen kijkmomenten bij helder weer. De astroshop én de astrobar (met terras) zijn natuurlijk ook open, en er staat een foodtruck.

 ©  Patrick de Roo

ph

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio