© ATV

Ismael Coulibaly is zevende zomertransfer van Beerschot

Beerschot heeft zijn zevende zomeraanwinst beet. Ismael Coulibaly (19), die ook nog op het verlanglijstje van landskampioen Club Brugge stond, wordt voor drie jaar gehuurd van zusterclub Sheffield United.

Een speler van Sheffield United huren zat er de voorbije maanden nog niet in, maar met de komst van Ismael Coulibaly werpt de samenwerking tussen Beerschot en de Premier League-revelatie van de Saudische voorzitter Abdullah Bin Mossaad voor het eerst zijn vruchten af.

De 19-jarige Coulibaly was als sterkhouder van het Noorse Sarpsborg immers een interessant target op de transfermarkt geworden. De Malinese middenvelder was in 14 duels goed voor vier doelpunten en een assist. Zijn naam verscheen zo in de notitieboekjes van Galatasaray en Club Brugge, dat twee jaar geleden bij Sarpsborg al Krépin Diatta wegplukte. Het was uiteindelijk Sheffield United dat aan het langste eind trok. Coulibaly is de eerste speler ooit die door Sheffield wordt uitgeleend aan zusterclub Beerschot.

 

 ©  RR

Omdat Coulibaly zolang hij geen A-international is geen werkvergunning krijgt in Engeland, wordt hij voor de komende drie seizoenen uitgeleend aan Beerschot. “Deze transfer is het resultaat van onze samenwerking”, licht voorzitter Francis Vrancken toe op de clubsite. “Als co-eigenaar van Beerschot en eigenaar van Sheffield United zoekt prins Abdullah naar win-win-situaties voor alle partijen. Deze transfer is daar een voorbeeld van. Beerschot heeft alleen maar te winnen bij deze schaalvergroting.”

Sportief heeft Beerschot er een potentiële “sterkhouder op het middenveld” bij, licht technisch manager Sander Van Praet toe. “Met z’n technische bagage, goede trap en infiltratievermogen kan hij de aanval zowel op gang brengen als afmaken”, vult bestuurder Jan Van Winckel aan. “En door z’n loopvermogen bestrijkt hij veel oppervlakte en kan hij ook defensief zijn steentje bijdragen.”

Koen Frans

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws