Bewoners van Lille en Vosselaar kunnen binnenkort deelnemen aan een nieuwe informatievergadering over de komst van windturbines langs de E34. © Bart Van den Langenbergh

Ecopower vraagt vergunning voor vier windmolens

Lille, Vosselaar -

De coöperatie Ecopower heeft een vergunning aangevraagd voor de plaatsing van vier windturbines langs de E34 in Lille en Vosselaar. Dat is een onderdeel van het windproject van in totaal negen windturbines.

De mogelijke realisatie van een windpark van in totaal negen windmolens langs de E34 in Lille en Vosselaar gaat een volgende fase in. Nadat de deputatie van de provincie Antwerpen in maart 3 windturbines van Aspiravi aan Hemeldonk in Gierle voorwaardelijk gunstig had geadviseerd, heeft Ecopower een omgevingsvergunning aangevraagd voor vier andere windmolens.

Het gaat om drie windturbines in de omgeving van het Gielsbos in Gierle en een windmolen in de buurt van Boskant in Vosselaar. De plannen van zowel Ecopower, Aspiravi en Engie Electrabel deden al heel wat stof opwaaien, vooral bij een aantal bewoners van Hemeldonk in Gierle en Boskant in Vosselaar. Zij verzetten zich tegen de komst van de windmolens.

In september 2019 en in januari van dit jaar vonden al twee informatievergaderingen over het windpark plaats. Op donderdag 17 september vindt van 19u tot 20.30u een nieuwe informatievergadering plaats, maar dan op een digitale manier en alleen over de vier windturbines van burgercoöperatie Ecopower. Die windmolens worden gefinancierd met burgerkapitaal en worden eigendom van coöperanten.

Alle geproduceerde elektriciteit gaat volgens Ecopower aan kostprijs naar de coöperanten. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 3 oktober. (bvdl)

Inschrijven voor de vergadering is verplicht via

www.ecopower.be/infovergadering-lille-vosselaar

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio