Aangeboden door Euro-Premium

© Shutterstock.com

Geef je hond een boost met deze superfoods

Met de herfst in aantocht blijven we griep en andere virussen maar beter de baas. Daarom is het een goed idee om je immuunsysteem nu al te boosten en zo je weerstand te verhogen. Een gezond lichaam en een gezonde geest, vragen om beweging én gezonde voeding. Dat geldt voor mensen en zeker ook voor honden!

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk en zorgt ervoor dat je hond vrolijk en energiek blijft. De opkomst van verse voeding voldoet steeds meer aan de behoefte van je hond en helpt hem om een gezond gewicht te behouden. Maar wist je dat er ook superfoods voor je viervoeter bestaan? Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Superfoods = superdogs

1. Superfoods zoals chiazaad, gojibessen, frambozen en appelbessen verschijnen tegenwoordig op menig menukaart van hondenvoer. Ze zitten vol natuurlijke antioxidanten en zijn dus echte kampioenen in het beschermen van het immuunsysteem.

2. Zoete aardappel is een echte favoriet voor zowel mensen als honden. Dit komt omdat een zoete aardappel veel vezels en vitamines bevat, net als calcium, ijzer en mineralen. Deze oranje groente is niet alleen goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor de ogen, spieren, huid en vacht.

3. Erwten als superfood? Zeker weten! Door het hoge eiwit- en vezelgehalte geven ze een verzadigd gevoel en zijn ze belangrijk voor een goede spijsvertering.

4. Hou je ervan om verse kruiden aan je gerechten toe te voegen? Wist je dat tuinkruiden zoals tijm, peterselie, marjolein, salie en oregano ook de immuniteit van je hond efficiënt ondersteunen? Ook brandnetel, kamille, goudsbloem en munt staan bekend om hun zuiverende en antibacteriële werking.

5. De wortels van de yuccaplant worden al eeuwenlang door de indianen gebruikt als medicijn tegen reuma en artritis. Ze blijken ook een helende werking te hebben op het spijsverteringssysteem van je hond. Yucca neutraliseert bovendien de ontlastingsgeur. Bye bye vieze geurtjes!

Een hond verdient kwalitatieve voeding. Verwen je trouwe huisgenoot daarom met een gezonde, gevarieerde en volwaardige voeding. Die vind je in het nieuwe Sensational-gamma van Euro-Premium. Deze monoproteïnevoeding bevat slechts één bron van dierlijke eiwitten (verse kalkoen of zalm) en is volledig graanvrij. Bovendien zit ze boordevol groenten, fruit en superfoods die voldoen aan de dagelijkse behoeften van jouw hond.