Aangeboden door Euro-Premium

Euro-Premium: testimonial Berner Sennen. © Mediahuis Connect

Honden zijn goed voor je humeur én gezondheid

Er zijn veel goede redenen om een hond in huis te halen. Waarom? Wie een hond heeft, moet het dier voldoende beweging geven en uitlaten. Gevolg? We worden zelf ook actiever. Bovendien geven honden een boost aan je mentale gezondheid. Wij zetten vijf gezondheidsvoordelen op een rijtje.

1. Wandel je gezond

Voor veel honden is een fikse wandeling de uitlaatklep om hun energie kwijt te kunnen. Regelmatig bewegen is goed voor je hond én voor jou natuurlijk. Dagelijks dertig minuten wandelen verlaagt je bloeddruk en cholesterolgehalte. Je verbruikt calorieën en werkt aan je conditie. Een win-winsituatie dus.


 

 © Euro-Premium

2. Meer affectie

Een hond is in het algemeen goed voor onze psyche. Er is altijd iemand die thuis op je wacht en dolblij is met je thuiskomst. Kun jij weerstaan aan zo’n hoge aaibaarheidsfactor en onschuldige blik? Aanraken, strelen, knuffelen … Veel affectie is goed voor een mens. Ten slotte word je instant vrolijk van al het gekwispel in huis.

3. Minder stress

Thuiswerken, meetings, kinderen … Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Dan doet de gezonde buitenlucht wonderen. Een half uurtje wandelen met je hond is de ideale manier om te ontstressen en je hoofd leeg te maken. Je maakt vitamine D aan door het licht en doordat je in de natuur bent, neemt het stresshormoon cortisol af. Een bos- of strandwandeling met je hond maakt een grijze dag zo weer zonnig.


 

 © Euro-Premium

4. Ideale sportpartner

Mensen met een huisdier hebben geen sportschool nodig, want een hond is de perfecte buddy om te zwemmen, hardlopen of fietsen. Bouw rustig op en zorg ervoor dat jullie goed op elkaar afgestemd zijn, zodat de inspanning voor beiden haalbaar blijft. Door samen te sporten, houd je niet alleen jezelf maar ook je hond fit. Klaar voor de start?

5. Meer sociaal contact

Ten slotte helpen honden om meer sociale contacten te hebben. Hondenbaasjes praten tijdens het wandelen maar al te graag over hun favoriete viervoeter. Een schattige puppy is altijd voer voor een portie smalltalk. Het gemeenschappelijke gespreksonderwerp maakt sociaal contact een stuk gemakkelijker.