©  Photo News

Nieuwe domper voor Lotto-Soudal na opgave nummer drie van debutant Steff Cras: “Had al van bij de start last”

Steff Cras (Lotto-Soudal) zal na de rustdag dinsdag niet meer van start gaan in de tiende rit van de Tour. De 24-jarige Tourdebutant reed de hele dag achterin en gaf nog voor de aankomst in Laruns op. Na de opgaves van Philippe Gilbert en John Degenkolb is Cras al de derde renner van Lotto-Soudal die het Tourpeloton vroegtijdig verlaat.

bvc, mvh

Al vanaf de eerste kilometers werd vanmiddag duidelijk dat het een moeilijke dag zou worden voor Cras. Hij reed voortdurend minuten achter het peloton en zou zich moeten reppen om binnen de tijdslimiet aan te komen. Uiteindelijk stapte Cras met nog zo’n twintig kilometer te gaan net voor de top van de Col de Marie Blanque uit de koers.

Het was tot vandaag nog niet de Tour van Cras. Al in de eerste etappe kwam hij ten val door een spekglad wegdek. Het was een val waarvan hij een week later nog steeds de gevolgen droeg. “Ik had al van bij de start last van mijn rug”, aldus een teleurgestelde Cras. “Hierdoor moet ik me wat scheef trekken op mijn fiets, al viel dat de afgelopen dagen nog goed mee omdat er nog niet zwaar werd gekoerst en er nog niet veel geklommen moest worden. Maar vandaag voelde ik al vanaf de eerste klim dat ik geen 200 watt kon rijden en dan weet je dat het een lange dag wordt.”

Cras deed er uiteindelijk nog alles aan om de finish te bereiken, maar dat mocht dus niet baten. “Ik heb nog geprobeerd om binnen tijd aan te komen maar als je geen kracht kan zetten uit je rug, dan heeft het weinig zin dat ik nog verderzet. Het is heel jammer, ik had me mijn eerste Tour wel anders voorgesteld”, zegt de renner van Lotto-Soudal, dat nu nog met vijf renners in koers blijft.

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws