©  AFP

Ysaline Bonaventure strandt in tweede ronde US Open

Ysaline Bonaventure (WTA 121) is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van de US Open. De Luikse verloor na 1 uur en 50 minuten in twee sets van de Française Alizé Cornet (WTA 56): 6-7 (4/7) en 3-6. Haar debuut op Flushing Meadows eindigt dus in de tweede ronde.

Bonaventure ging goed van start en snoepte Cornet meteen haar opslagspel af. Bij 5-4 mocht ze serveren voor de set, maar de Française redde drie setpunten en trok de stand in evenwicht. Bonaventure ging vervolgens opnieuw door de opslag van Cornet. Ze kreeg een nieuwe kans op setwinst, speelde twee setpunten bij elkaar maar het bleek wederom niet mogelijk die te verzilveren. In de daaropvolgende tiebreak trok Cornet met 4/7 aan het langste eind.

In de tweede set moest Bonaventure haar service vier keer inleveren. Cornet, die twee breaks toestond, haalde het uiteindelijk met 3-6.

In de volgende ronde neemt Cornet het op tegen de winnares van het duel tussen het Amerikaanse zevende reekshoofd Madison Keys (WTA 14) en de Spaanse Aliona Bolsova (WTA 103).

Bonaventure boekte dinsdag haar eerste zege op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi, ze versloeg de Chinese Shuai Zhang (WTA 38) met 4-6, 6-3 en 6-2.

“Had eerste set nooit mogen verliezen”

“Ik had de eerste set nooit mogen verliezen”, zegt Bonaventure. Het missen van die setpunten “veranderde alles”. “Ik heb nochtans geprobeerd om het te aanvaarden en me opnieuw te concentreren, maar uiteindelijk ben ik gebarsten. Het ergste is dat ik niet eens stress had tijdens die setpunten. Ik weet niet wat er mis is gelopen.”

Als ze de eerste set wel had gewonnen, dan had de wedstrijd anders uitgedraaid, meent de 26-jarige. “Alizé is strijdvaardig, maar als ik die set had binnengehaald, zou de match volledig anders zijn uitgedraaid. Dat zou mij een boost hebben gegeven”, zegt Bonaventure. “Het is altijd hetzelfde. Ik blokkeer bij belangrijke punten.”

Met een overwinning zou Bonaventure een plaats in de top 100 van de WTA-ranking hebben veroverd en een som van 163.000 euro hebben opgestreken, de grootste cheque in haar carrière. “Iedereen heeft het de hele tijd tegen mij over de top 100 en ik moet toegeven dat ik het een beetje zat begin te worden”, zegt ze. “Ik wist niet eens dat ik in de top 100 zou staan als ik zou winnen. Ik heb er geen seconde over nagedacht en dat is dus niet de reden waarom ik die setpoints heb gemist.”

Meer sportnieuws