©  Photo News

Eden Hazard start niet tegen Denemarken, De Bruyne is er zeker niet bij

Derde dag training met de Rode Duivels, derde dag zonder Eden Hazard (29) tijdens de groepsessie. De kans dat de aanvoerder morgen in Denemarken aan de aftrap staat, is quasi onbestaande geworden. “Hij zal spelen, maar niet noodzakelijk van in het begin”, aldus bondscoach Roberto Martinez. Kevin De Bruyne ontbreekt sowieso.

Ludo Vandewalle

LEES OOK. De Duivelse opstelling: Tielemans in plaats van De Bruyne, ook Castagne en Denayer mogen rekenen op basisplaats

De voorgeschiedenis doet niet het beste vermoeden. Eden Hazard sukkelde bijna het hele seizoen met de enkel. Zelfs na heel veel rust na de coronacrisis bleek die nog niet helemaal genezen. Sinds hij op 7 augustus met Real Madrid in de Champions League werd uitgeschakeld, trainde hij niet meer in clubverband. Real had gevraagd hem niet op te roepen voor dit tweeluik. Roberto Martinez wilde echter geen uitzonderingen toestaan, maar hem wel van nabij volgen. De drie voorbije dagen trainde Hazard niet met de groep.

“Hij is fit”, zegt Martinez. “Maar spelers die uit een rustperiode komen, kunnen geen twee wedstrijden spelen. Sommigen zullen spelen tegen Denemarken, sommigen tegen IJsland, sommigen tegen allebei. Pas op: Eden is fit, hoor. En met zijn gezonde geest is hij van belang voor de spelersgroep. We benaderen hem heel individueel, omdat hij recht uit vakantie komt. Hij werkt extra hard.”

 ©  BELGA

Carrasco vervanger

Uit alles blijkt dat Hazard niet in de basis zal staan in Kopenhagen. Maar dat wil Martinez niet gezegd hebben. “We zullen zien”, aldus de bondscoach. “In één van de twee wedstrijden zal hij spelen, misschien zelfs in beide.” Tegen Denemarken is maximaal een rol als invaller weggelegd. Het opent de mogelijkheid voor Carrasco om zijn plaats in te nemen. Trossard kan ook debuteren. Voor Doku en Dimata komt zo’n debuut als basisspeler nog te vroeg.

Ook de andere sterspeler van de Duivels, Kevin De Bruyne, zal niet van de partij zijn. Hij is nog altijd bij zijn vrouw, die op het punt staat te bevallen. “De afspraak is dat hij na de bevalling zo snel mogelijk naar de Duivels komt”, aldus Martinez. Maar: niet naar Kopenhagen.

Ook Jan Vertonghen verscheen nog niet op het oefenveld in Tubeke. Daar zaaide Martinez geen twijfel over: “Alderweireld en Vertonghen zijn fit en hebben de goede conditie. Ze speelden allebei al drie oefenmatchen met hun clubs. Ze zijn klaar.”

Pas als Vertonghen vanavond op de training op het veld komt, zal er definitief groen licht zijn. Indien hij niet speelklaar zou geraken, krijgen we een onuitgegeven defensie met Alderweireld, Mechele en Denayer.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws