Het nieuwe fleurige paneel. © rr

Tegelmuseum toont nieuwe panelen

Hemiksem -

In het Gilliot & Roelants Tegelmuseum in de Sint-Bernardusabdij is een aantal nieuwigheden te ontdekken, waaronder een monumentaal bloemenpaneel. Er is ook een nieuwe brochure uitgebracht.

“Onze grote tentoonstelling ‘Gilliot en de art nouveau’ hebben we noodgedwongen moeten uitstellen tot volgend jaar. Met enkele nieuwe panelen willen we toch al een voorsmaakje geven en een reden geven voor een bezoekje. Het ‘staycation’-effect was bij ons trouwens niet meteen merkbaar. We hadden toch verwacht wat meer fietsers en wandelaars over de vloer te krijgen. Ook de groepsbezoeken werden praktisch allemaal geannuleerd”, vertelt secretaris François Boddaert.

“Een van de nieuwigheden is een groot bloemenpaneel met irissen en een elegante lambrisering uit de Pozzo-collectie, die samen een indrukwekkend beeld geven van de art- nouveauproductie uit het begin van de 20ste eeuw. Onder de titel ‘Verglaasde Elegantie’ hebben we ook een nieuwe, rijk geïllustreerde brochure samengesteld, die de historiek van het museum en de collectie schetst en een overzicht geeft van de voornaamste topstukken.”

Nog tot eind september: woe-zo 14-17u, vanaf oktober enkel de eerste zondag van de maand. Op Open Monumentendag zondag 13 september tot 18u. Om de social distancing te garanderen, wordt het aantal bezoekers per uur beperkt.

www.gilliottegelmuseum.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio