©  BELGA

Toeschouwers Tour lappen regels aan hun laars: “Er moet er maar eentje zwaar corona hebben...”

De zesde rit in de Tour de France zorgde niet meteen voor verschuivingen in het klassement. Terwijl Alexey Lutsenko naar de ritzege soleerde op de Mont Aigoual reden de favorieten in blok naar de top. Maar na afloop moest Tom Dumoulin toch iets kwijt over de aanwezige toeschouwers op de slotklim.

Vincent Van Genechten

Het is voor wielerfans tijdens deze Tour verboden om per auto naar boven te rijden op beklimmingen. Dat moet dus te voet gebeuren, of per fiets. Veel volk stond er dus niet langs de weg, maar toch waren er een aantal enthousiast genoeg om de hellende kilometers te doen. Maar niet iedereen droeg een mondmasker toen de koers passeerde.

“Dat was niet goed”, aldus de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma. “Er waren heel veel mensen die ons aanmoedigden zonder mondmasker. Normaal word ik er wel blij van. Het is wel wat de Tour de Tour maakt. Maar zeker op zo’n klim is het toch een risico. Als ik virologen moet geloven,dan is de kans op besmetting nihil. Maar er hoeft er maar eentje echt zwaar corona te hebben en flink te hoesten en proesten. Misschien hangt er dan toch iets in de lucht waar we doorheen rijden en pakt een van ons dat op. Dat is niet wat je wil.”

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws