©  BELGA

Roberto Martinez heeft goed nieuws: “Alle aanwezige Rode Duivels zijn beschikbaar”

Alle Rode Duivels in Tubeke zijn beschikbaar voor het Nations League-duel van zaterdag in Kopenhagen tegen Denemarken. Dat was het goede nieuws dat bondscoach Roberto Martinez donderdag kon melden op zijn persconferentie. Kevin De Bruyne, die tot de geboorte van zijn derde kindje zijn vrouw bijstaat en nog niet arriveerde in Tubeke, zal niet meespelen.

“Het was een apart trainingskamp in Tubeke ditmaal. Dat kunnen jullie je wel inbeelden”, legde Martinez uit. “Het was onze eerste bijeenkomst in tien maanden. We hebben het medische protocol moeten volgen, maar alles is zeer goed verlopen. Zes spelers in onze selectie zijn hier toegekomen met geen of zeer weinig training in de benen. Ze hebben in het begin individueel gewerkt, maar iedereen is klaar.”

 ©  Photo News

Minuten spreiden

De Spanjaard gaf wel mee dat niet iedereen klaar is voor twee maal negentig minuten. Na de match in Denemarken volgt dinsdag nog een thuisduel tegen IJsland.

“De spelers die net hebben hervat, zullen geen twee volledige matchen spelen. We zullen na de training van deze namiddag beslissen wie wanneer gaat spelen. Sommige spelers zullen tegen Denemarken spelen, anderen tegen IJsland. Nog andere jongens kunnen wel twee keer een volledige match aan. We bekijken het van persoon tot persoon.”

Herbeleef hier de persconferentie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (vml, vtvn)

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws