©  Photo News

Narvaez viert, maar Bagioli (Deceuninck - Quick-Step) blijft aan de leiding Settimana Coppi e Bartali

De Italiaan Andrea Bagioli van Deceuninck - Quick-Step is er donderdag tijdens de derde etappe van de Settimana Coppi e Bartali in geslaagd zijn leiderstrui te verdedigen. Dagwinst in de Italiaanse rittenkoers van het niveau 2.1 ging naar de Ecuadoraan Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers).

Op dag 3 kreeg het peloton van de wielerweek genoemd naar Fausto Coppi en Gino Bartali een bergetappe van 168 kilometer voor de wielen met start en aankomst in Riccione. In een vroege vlucht van vijf bleken Ben O’Connor en Julen Amezqueta de sterkste renners. Zij kregen vanuit de achtergrond het gezelschap van Ivan Ramiro Sosa, maar twaalf kilometer voor de streep kwam een groep met daarin de klassementsrenners weer aansluiten.

Ondanks een late uitval van Luca Wackermann sprintte de groep voor de zege, en daarin bleek Narvaez nipt sneller dan de Nederlander Pascal Eenkhoorn (Team Jumbo-Visma) en de Eritreeër Biniam Ghirmay (Nippo-Delko). Eerste Belg Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) werd zevende. Bagioli eindigde buiten de top tien in de kopgroep, maar dat volstond voor een nieuwe leiderstrui. Die moet hij vrijdag zien te verdedigen tijdens de heuvelachtige slotrit in Forli.

 ©  Photo News

Meer sportnieuws