©  Beerschot

Middenvelder Keres Masangu komt van AS Roma naar Beerschot

Beerschot heeft het 20-jarige talent Keres Masangu aangetrokken. Dat meldt de Antwerpse club op zijn website. Masangu is een defensieve middenvelder die de voorbije drie jaar onder contract lag bij AS Roma waar hij uitkwam voor de beloften. “Bij Beerschot wil ik me bewijzen en doorbreken.” Masangu tekende voor drie jaar, met een optie op een extra jaar.

Keres Masangu ruilde in 2017 KV Mechelen in voor de Italiaanse topclub AS Roma. Hij was toen 17 en klopte op de deur van de A-kern van de Mechelaars. “Ik ging toen in op het aanbod van AS Roma waar ik een contract van drie jaar kon tekenen. Ik speelde wedstrijden in de sterke Italiaanse beloftencompetitie en in de Europese Youth League. Ik ben blij dat ik die uitdaging ben aangegaan en heb er veel geleerd. Nu ben ik klaar voor een nieuw verhaal.”

Masangu doorliep alle nationale jeugdploegen tot en met de U19. In 2017 nam ‘The Guardian’ de Antwerpenaar zelfs op in de lijst van 60 internationale supertalenten, geboren in 2000.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Technisch manager Sander Van Praet: “We zijn intussen drie jaar later, maar Keres is en blijft een speler met veel talent. Wij willen hem de kans geven om door te groeien en zich op het hoogste niveau te tonen.”

“Ik wil hier vlammen”, toont Masangu zich ambitieus en enthousiast. “Door enkele blessures heb ik bij Roma te weinig kunnen laten zien. Ik liet me opereren aan de knie en voel dat ik weer topfit ben. Nu moet ik keihard werken en minuten maken om die volgende stap te zetten. Ik ben ongelooflijk blij dat Beerschot me die kans geeft. Ik wil m’n voeten laten spreken en laten zien wat ik waard ben.”

Fysiek sterk

Technisch manager Sander Van Praet: “Keres is een fysiek sterke speler die veel ballen recupereert, maar ook technisch goed uit de voeten kan. Kortom, hij is jong, Belgisch en heeft veel potentieel. Bij ons kan Keres zich voort ontwikkelen.” Keres Masangu: “Ik kan ook offensief mee op het middenveld en probeer altijd energie en intensiteit in het spel te brengen.”

Geboren in Antwerpen, kende Masangu Beerschot uiteraard al. Bovendien werd hij in Rome wegwijs gemaakt door Radja Nainggolan. “Ik kwam als 17-jarige zonder mijn gezin aan in Rome. Hij heeft ermee voor gezorgd dat ik er mijn draai wat vond. Radja is een goeie gast. Hij zal het ook wel oké vinden dat ik voor Beerschot kies. Ik voel me echt goed bij deze keuze, Beerschot is nog steeds een grote naam en ik ben ook blij dat ik weer bij mijn familie ben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws