©  Shutterstock

Eerste make-upmuseum opent zijn deuren in New York

Op dinsdag kon het allereerste make-upmuseum in New York zijn langverwachte opening vieren. Door de coronacrisis kon het zoals gepland niet de deuren openen in mei, maar nu kunnen bezoekers na maanden uitstel eindelijk wel doorheen 10.000 jaar beautygeschiedenis gaan snuisteren.

VVABron: Flair

Van beautyrituelen uit de romeinse tijd tot de geheimen van Marilyn Monroe. Fans van lippenstift, eyeliners, gezichtspoeders … kunnen ongegeneerd hun hartje ophalen in het allereerste make-upmuseum in New York. Naast een prachtig staaltje beautygeschiedenis die een blik werpt op 10.000 jaar geschiedenis onthult de huidige expo ‘Pink Jungle: 1950s Makeup in America’ de beautytrends uit de jaren vijftig in Amerika.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Over zes maanden staat overigens alweer een andere expositie op de planning. Dat vertelde medeoprichter Caitlin Collins aan het vrouwenblad Women’s Wear Daily. “Wat het volgende thema zal zijn, staat nog niet vast. Maar aan ideeën ontbreekt het niet. Het kan een ander decennium worden of een bepaalde kleur. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Wat echter nooit verandert, is de gave van make-up om te verbinden. Of dat nou in de jaren vijftig is, of een ander decennium of vandaag, die community blijft altijd bestaan,” benadrukt ze nog.
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Ici Paris XL korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty