©  WAS

Drie miljoen euro extra voor restauratie stadhuis

Antwerpen -

Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent 3 miljoen euro toe voor de restauratie het stadhuis van Antwerpen, als onderdeel van het totale renovatiebudget. “De trouwzaalstoelen kregen in 2019 een opknapbeurt. Nu kunnen schilderijen, stoelen en lessenaars in de raadzaal volgen”, zegt de minister.

In totaal wordt voor de restauratie van het stadhuis en Het Steen 30 miljoen euro uitgetrokken, waarvan 10,8 miljoen euro betaald wordt met een Vlaamse erfgoedpremie. In 2018 werd een eerste schijf van 3 miljoen euro voorzien voor het stadhuis. Ook in 2020 kent Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Matthias Diependaele (N-VA), 3 miljoen euro toe.

“De trouwzaalstoelen kregen hun opknapbeurt al in 2019”, zegt de minister. “Nu volgen de schilderijen, stoelen en lessenaars van de raadzaal.” Het stadhuis van Antwerpen is als belfort erkend als werelderfgoed. Belforten symboliseerden in onze contreien de stedelijke macht en de invloed en rijkdom van steden. Diependaele: “Ik ben dan ook bijzonder blij dat er geïnvesteerd wordt in het stadhuis van Antwerpen. Zo zorgen we er samen met de stad voor een duurzaam gebruik van het monument. Een monument dat relevant blijft in de toekomst.”

 jas

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio