© ATV

Antwerpse luchthaven herstelt maar moeizaam

Deurne -

Vorige maand hebben 12.415 passagiers via Antwerp Airport gereisd, 10,6 procent meer dan in juli, maar nog steeds 62,8 procent slechter dan augustus 2019. De tweede reeks coronabesmettingen en het uitroepen van enkele bestemmingen van TUI fly tot rode zones, vertraagden het herstel.

De luchthaven van Antwerpen deed in augustus al licht beter dan in juli, maar de heropflakkering van het virus blokkeerde groter herstel. TUI fly startte begin juli met een beperkt zomerprogramma, maar enkele bestemmingen werden verboden terrein voor Belgen. De luchtvaartmaatschappij annuleerde vluchten naar Ibiza, Palma en Split daarom tot en met 22 september. In de laatste week van augustus zette TUI enkele lege toestellen in om reizigers te repatriëren die nog op vakantie waren op deze bestemmingen.

Eerder besliste Air Antwerp al om de heropstart verder uit te stellen. Vanaf 14 september zou de maatschappij opnieuw vier keer per week van en naar Londen vliegen.

Dit jaar telde de luchthaven tot nog toe 61,5 procent minder passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor de rest van het jaar is de luchthaven voorlopig weinig optimistisch. “We verwachten dat het verdere herstel even moeizaam zal blijven verlopen en erg afhankelijk zal zijn van het reisgedrag van mensen alsook van de evolutie van Covid-19”, staat te lezen in een persbericht.

(cm, blg)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio