Matthijs in zijn thuisrestaurant Hemmat © Jan Brys

Jonge chef (27) opent thuisrestaurant ‘Hemmat’ in Kapellen

De 27-jarige Matthijs Mannaerts opende zopas aan de Hoogboomsteenweg zijn thuisrestaurant ‘Hemmat’. Hij kan er groepen van acht tot 20 personen ontvangen.

“De gasten kunnen volgen wat er in de keuken gebeurt. Tijdens de verbouwingen hier gingen we ook bij de mensen thuis koken. Omdat dat goed liep, blijven we dat ook doen. Wie vrienden wil uitnodigen maar liever niet zelf in de keuken staat, kan ons dus contacteren. Wij komen dan aan huis en doen alles tot en met de afwas.”

Met alleen een avondopleiding Horeca achter de kiezen, kan ­Matthijs Mannaerts intussen best al wat adelbrieven voorleggen. Hij deed ervaring op bij sterrenrestaurants als de Pastorale in Reet en L’Épicerie du Cirque in het centrum van Antwerpen. Twee jaar werkte hij in de keuken van La ­Rosa in Edegem. Op zijn vrije dag ging hij in bijberoep aan huis koken, waardoor hij de smaak van een eigen restaurant te pakken kreeg.

LEES OOK: Jonge chef (25) bouwt na avontuur in sterrenzaken aan eigen restaurant in Kapellen

jbr

MEER OVER Net Open

Tips om te Doen!