©  BELGAIMAGE

Bradley Wiggins over de risico’s van de koers: “Als je het niet leuk meer vindt, ga je beter met pensioen”

Ook Bradley Wiggins heeft zijn zegje gedaan over de gevaarlijke eerste etappe in de Ronde van Frankrijk. De Britse ex-winnaar van de Tour klaagde als analist op Eurosport “het gebrek aan respect tussen renners in het peloton” aan.

Maarten Delvaux

Helaas wordt er ook na de hervatting van het wielerseizoen volop gecrasht in het peloton. Denk maar aan Fabio Jakobsen in Polen én de eerste rit van de Tour de France zaterdag. Met veel geklaag van renners, ploegleiders en managers tot gevolg. Bradley Wiggins begrijpt het protest, maar ziet de situatie niet snel beteren. “De weg is maar zo breed als hij breed is en het zijn de renners zelf die de koers gevaarlijk maken. Mark Cavendish heeft er de afgelopen jaren veel over gepraat: het gebrek aan respect in het peloton nu. Niemand geeft nog een duimbreed toe, zelfs niet aan Peter Sagan. De race wordt steeds competitiever en de renners zijn bereid meer risico’s te nemen om een overwinning te behalen. Het is een zware sport en als je het niet leuk vindt, moet je waarschijnlijk met pensioen gaan.”

“Daar komt het eigenlijk op neer. Ik bedoel, als je ouder wordt, wil je niet meer crashen. Je wilt naar huis. Naar je kinderen. En liefst niet vol littekens. Het is een zware sport. Maar zo is het leven ook.”

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws