Gillis heeft het laatste woord: 4-2. ©  BELGA

Samyn wordt bedolven onder knuffels van zijn ploegmaats: maakte hij met de 3-2 zonet het winnende doelpunt? ©  BELGA

Yagan heeft eigenhandig voor de heropstanding van RWDM gezorgd: 2-2, alles te herdoen. ©  BELGA

2-1 bij de rust: Lierse is nog niet klaar met RWDM. ©  Photo News

Straetman heeft net voor de 2-0 gezorgd. ©  BELGA

Allach viert zijn strafschopdoelpunt met zijn ploegmaats: 1-0. ©  BELGA

1 / 6

Lierse K. klopt RWDM en pakt 4 op 6 bij terugkeer in 1B

Lierse K. blijft verbazen in 1B. Na het hoopvol gelijkspel op de openingsdag bij Westerlo klopten de Pallieters zaterdag RWDM bij hun eerste opdracht op het Lisp. Met 4 op 6 nemen de Lierenaars een droomstart.

Coach Tom Van Imschoot kon voor zijn eerste thuismatch van het seizoen rekenen op nieuwkomer Sava Petrov, die de geblesseerde Simon Vermeiren als diepe spits verving. Toon Janssen versierde dan weer een eerste basisplaats ten koste van Ibrahim El Ansri. Bij RWDM stonden met Naim Boujouh, Ivan Yagan en Joeri Dequevy drie voormalige Pallieters in de elf.

Nog binnen de eerste minuut claimde Lierse een strafschop, toen Gilis zijn knal richting doel via een bezoekende hand afgeremd zag. De bezoekers reageerden met een knal van Terki op de vuisten van Brughmans. Yagan schoot de rebound van dichtbij tegen de staak. En zo waren het de Lierenaars die een aangenaam openingskwartier afsloten met een voorsprong. Libert stopte Gilis net iets te opzichtig af in de grote rechthoek, Allach zette de logische elfmeter feilloos om. Nog voor het halfuur leek Lierse helemaal op rozen te zitten, toen Straetman een aflegger van Cauwenberg staalhard in één tijd in doel joeg. Maar nog voor rust leverde de thuisploeg een deel van die comfortabele voorsprong in. Yagan kreeg net iets te veel vrijheid in de zestienmeter en nette met een schicht via de binnenkant van de staak de aansluitingstreffer.

Lierse kwam na rust flets uit de kleedkamer en slikte nog voor het uur de gelijkmaker. Alweer Yagan knikte een gemeten voorzet van Boujouh tegen de touwen. De thuisploeg leek rijp voor de slachtbank, maar kroop verrassend genoeg terug recht. En hoe. Petrov loodste de pas ingevallen Samyn door de buitenspelval en die legde met zijn eerste baltoets de 3-2 naast Sadin in doel. Na dat doelpunt herstelde Lierse het evenwicht. Samyn schoot een vierde thuisgoal op de vuisten van Sadin, maar vier minuten van het toch bingo, toen de knap debuterende Petrov maatje Gilis bediende en die het leer staalhard in doel joeg. Die bonus gaf Lierse niet meer uit handen, zodat de Pallieters met een knappe 4 op 6 van start gaan.

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten, Van der Veken, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Janssen, Gilis (87’ Osei-Berkoe), Allach (90’ Smolders), Straetman (66’ Samyn), Petrov.

RWDM: Sadin, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Boujouh (83’ Lavie), Terki, Rommens, Nangis (73’ Walbrecq), Yagan, Dequevy (67’ Nzuzi), Bangoura.

DOELPUNTEN: 16’ Allach (strafschop) 1-0, 27’ Straetman 2-0, 36’ Yagan 2-1, 57’ Yagan 2-2, 67’ Samyn 3-2, 86’ Gilis 4-2.

GELE KAARTEN: 30’ Bitsindou, 36’ Petrov, 52’ Gilis, 90’ Osei-Berkoe).

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Denil

 

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws