©  tp

Vliegtuigje stort neer in buurt van vliegveld Hasselt: piloot (62) overleden

Om iets voor half vier zaterdagmiddag is een klein vliegtuig neergestort in de buurt van het vliegveld van Hasselt. De piloot, een 62-jarige man uit Genk, is hierbij omgekomen. Het eenpersoonsvliegtuigje kreeg vlak na het opstijgen problemen met de motor. De piloot wilde een noodlanding maken. Het toestel raakte de nok van een dak en crashte in een tuin.

Bron: BELGA

Alle hulpdiensten werden uitgestuurd. Een bevrijdingsteam heeft het slachtoffer uit het eenpersoonsvliegtuigje gehaald. De toestand van de piloot was zorgwekkend. De 62-jarige man uit Genk bezweek aan de ernstige verwondingen.

Een van de buurtbewoners hoorde dat het fout liep. “Ik zag twee kleine vliegtuigen opstijgen en ik hoorde iets. Een van de vliegtuigen draaide in de lucht naar links en het andere naar rechts. Dat toestel raakte een dak. Meer konden we niet zien”, zegt Peter Vanoppen.

Politie Limburg Regio Hoofdstad is bezig met het onderzoek. Voor zover bekend kreeg het eenpersoonsvliegtuigje motorproblemen. Tijdens de crash werd ook de gevel van een huis geraakt.

 ©  Tom Palmaers

(maw)