©  Stijn Van de Sande

KV Mechelen wil 4.000 fans toelaten in stadion

Vanaf september mogen de Belgische profclubs (1A en 1B) opnieuw een beperkt aantal toeschouwers toelaten op hun thuiswedstrijden. Dat moet wel gebeuren volgens een gedetailleerd coronaprotocol wat de profclubs ondertekend hebben. KV Mechelen heeft het plan klaar en hoopt begin volgende week groen licht te krijgen.

KV Mechelen besprak vrijdagavond het plan met de Mechelse burgemeester. De club hoopt vanaf de volgende thuismatch (tegen Oostende op zaterdag 12 september) ongeveer 4.000 supporters te mogen ontvangen. Die zouden dan worden opgedeeld in tien afgescheiden compartimenten van elk een vierhonderdtal supporters.

Voor elk compartiment is een afgescheiden in- en uitgang voorzien zodat er geen fysiek contact mogelijk is tussen de verschillende compartimenten. Elk compartiment krijgt ook zijn eigen aankomst- en vertrektijd opgelegd zodat er geen wachtrijen aan het stadion kunnen ontstaan.

Aangezien de club meer dan 11.000 abonnees heeft, zullen wellicht alleen zij de thuismatchen kunnen bijwonen zolang de beperkingen gelden. Net als bij Beerschot wordt er wellicht een beurtrolsysteem toegepast.

AA Gent bant Mechelse vlaggen

In de vorige wedstrijden - zonder publiek - probeerden de Mechelse fans de leegte in de tribunes op te vullen met vlaggen en spandoeken. Thuis tegen Anderlecht en Cercle Brugge lagen die spandoeken verspreid over de volledige lengte van de staantribune en ook in Moeskroen kregen de KV-fans de toestemming om het bezoekersvak te ‘versieren’.

Zondag tegen AA Gent zal het bezoekersvak echter leeg blijven. Na kritiek en dreigementen van Gent-supporters besliste het Gentse clubbestuur om geen geel-rode vlaggen in het bezoekersvak toe te laten. Dit tot grote onvrede van het Malinwa Supportersorgaan.

“Een minimum aan solidariteit onder voetbalsupporters lijkt ons geen overbodige luxe, zeker niet in deze tijden”, aldus Hans De Decker, voorzitter van het Supportersorgaan. Uit protest tegen het vlaggenverbod beslisten de drie supportersafgevaardigden in het bestuur van KV (Hans Van der Biesen, Stefaan Leroux en Guido Gonnissen) om de wedstrijd zondag niet bij te wonen.

LEES OOK: Harde kern Antwerp wil geen “gedeeltelijke terugkeer” naar stadion, Beerschot gaat met beurtrol werken

(thst)

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws