© bfm

Gevel van horecazaak op Turnhoutsebaan beschoten

Op de Turnhoutsebaan in Deurne is afgelopen nacht de gevel van horecazaak The Pasta House beschoten. Er werd even voor 4u meerdere keren met een zwaar kaliber geschoten. In de gevel zijn een vijftal kogelinslagen te zien.

Het schietincident vond plaats bij een pastarestaurant dat nog nooit open is geweest en dat eigendom is van de gebroeders O. Volgens onze informatie zijn zij niet bekend in het drugsmilieu. De broers hebben ook een transportfirma.

(Lees verder onder de video)

Buurtbewoners Deurne voelen zich niet meer veilig: “Ik ben er niet gerust in”

“We zijn ter plaatse voor onderzoek”, bevestigt de politie. “De Turnhoutsebaan is afgesloten tussen het Cogelsplein en de Stalinsstraat.”

Na het oplaaiende drugsgeweld de afgelopen dagen deed de Antwerpse politie extra controles in de omgeving van Deurne. Dat hield de aanslagplegers afgelopen nacht blijkbaar niet tegen. “We blijven extra controleren”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Omdat de Turnhoutsebaan deels is afgesloten, is ook het openbaar vervoer verstoord.

Het parket van Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor inbreuken op de wapenwetgeving en vernieling van stedelijke afsluitingen. De federale gerechtelijke en gespecialiseerde diensten gingen ter plaatse.

“De context van dit nieuwe incident maakt volop voorwerp uit van verder onderzoek”, zegt het parket. “Het spreekt voor zich dat het nog te vroeg is om daarover uitspraken te doen.”

De aanslagen van de afgelopen week.  

De aanslagen van de afgelopen week.  ©  gva

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

LEES OOK: Vierde nacht op rij drugsgeweld in Antwerpen: woning doorzeefd met machinegeweer, granaat gevonden op voetpad

(sare)

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws